Easee Charge eller Charge Amps Aura – vilken laddbox är bäst?

Vi har med bäst-i-test-vinnare att göra. Så vilken laddbox är egentligen bäst? Här jämför vi laddboxarna Easee Charge och Charge Amps Aura.

Om Easee Charge

Om Charge Amps Aura

Norsktillverkade Easee Charge är en smäcker pjäs för väggen med sina blott 1,5 kg. Med dynamisk lastbalansering och smarta funktioner via Easee-appen får du som ägare full kontroll på din laddning.

Varje laddare kommer med integrerad eSIM för 4G och en gratis livstidsprenumeration på mobilt internet.

Garanti:                       5 år
Effekt:                         Upp till 22 kW
                                        6A 1-fas; 32A 3-fas
Antal uttag:               1
App/molntjänst:      Ja
Internetåtkomst:    Ja, WiFi och 4G
Vikt:                              1,5 kg
Anslutning:                Typ 2
Tillverkningsland:   Norge

Tillverkad i Sverige av återvunnen aluminium och designad av Koenigseggs egen chefsdesigner Joachim Nordwall är den lite större laddaren också en fröjd för ögat.

Charge Amps Aura är ISO15188-förberedd, har lastbalansering mellan uttagen och laddar två elbilar samtidigt upp till 22 kW.

Garanti:                       3 år
Effekt:                         Upp till 22 kW x2
                                        6A 1-fas; 32A 3-fas
Antal uttag:               2
App/molntjänst:      Ja
Internetåtkomst:    Ja, WiFi och LAN
Vikt:                              10 kg
Anslutning:                Typ 2
Tillverkningsland:   Sverige

Jämförelse Easee Charge och Charge Amps Aura

Design

När det kommer till designen av laddboxarna är det svårt att välja. Den minimalistiska Easee Charge eller den något större men ack så väldesignade Charge Amps Aura? Här är det smak och tycke som avgör, men en klar fördel för Easee Charge är att den finns i fem olika färger medan Charge Amps bara finns i en.

Teknologi

Båda elbilsladdarna har en effekt upp till 22 kW. Den stora skillnaden är att Charge Amps Aura kan ladda två bilar samtidigt, med maximal effekt på båda. Via sina respektive internetuppkopplingar håller sig laddstationerna uppdaterade även i framtiden.

För Easee Charge medföljer gratis tillgång till mobilt nätverk och laddboxen har en inbyggd jordfelsbrytare B. Charge Amps Aura saknar dessa funktioner, å andra sidan är laddboxen ISO15118-förberedd. Det innebär att laddboxen är redo för framtidens elbilar och stödjer Vehicle to Grid-teknologin.

Prisvärdhet

Easee Charges lägre pris och längre garantitid gör laddboxen till en prisvärd investering. Det som dock bör avgöra ditt val är vilket behov du har idag och hur behovet kommer att se ut om några år. Båda laddboxarna kommer med fina kvaliteter.

Easee Charge är en favorit hos många och ett bra och tryggt val för de allra flesta. Har du däremot två elbilar eller vill möjliggöra laddning för dina elbilskörande besökare är Charge Amps Aura vägen att gå.

När båda laddboxarna håller så pass hög kvalitet får designen och behovet utslagsgivande roller. Vilken gillar du bäst? Det finns inget rätt eller fel val.

Investera i solceller idag

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med en offert