Fem fördelar med solceller

solceller

Att Solceller är en bra källa för att producera energi är något många är medvetna om, vi har plockat ut fem fördelar med solceller. 

 1. Solceller är bra för miljön
  Under tiden era solceller producerar el på taket till ditt hus är miljöpåverkan liten. Driften är tyst och ger normalt inte orsak till några utsläpp. Genom att placera solcellerna på ert hustak behöver man inte nyttja ytterligare mark för att producera elen. Dessutom sker då elproduktionen och elanvändningen nära varandra, vilket gör överföringen mer effektiv. 

 2. Bra för ekonomin
  Med Solceller på taket kommer era elkostnader att gå ner kraftigt. Den el som blir över kan lagras eller sälja till elhandelsbolag.

 3. Inget underhåll
  Solceller har en lång livslängd på, minst 40 år. När solcellerna väl är på plats är de i princip självgående. Regnet sköter underhållsarbetet och varken tvättning eller snöskottning rekommenderas.

 4. Ökad energistandard på ditt hus
  Solceller ökar fastighetens standard avseende energianvändning. Energi från solen anses vara en förbättring av bostaden och ökar därmed värdet på fastigheten.

 5. Investeringsstöd
  Från januari 2021 får ni ta del av ett typ av ROT-avdrag som heter Grön teknik. Solceller, batterier för lagring av egen producerad el och elbilsladdare är inkluderat i avdraget. Skattereduktionen ges för debiterade kostnader för arbete och material.
 • Solceller 15%
 • Batterier/lagring av energi 50%
 • Elbilsladdare 50%

Vi på Voltify hjälper er från första kontakt till färdig installation av er nya solcellsanläggning.Det inkluderar bland annat att vi skickar in ansökningar till er nätägare och hanterarar det gröna avdraget. 

Investera i solceller idag

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med en offert