Elbilsladdare

För elbilar och laddhybrider

Systemet som förändrar allt.

Ett nytt sätt att tänka.

De flesta byggnaders distributionsnät är, precis som resten av elnätet, växelströmsbaserat. Detta trots att det mesta som drar el i byggnaden faktiskt använder likström vid slutanvändningen. I Ferroamps likströmsnät minimeras omvandlingsförlusterna. Men det är bara en av fördelarna.

Elektrifieringen i samhället pågår redan i snabb takt och ökar därmed belastningen i elnäten, med effektbrist som följd.
Vi står inför ett systemskifte där EnergyHub-systemet är en möjliggörare i energiomställningen.

Ferroamps EnergyHub-system introducerar ett nytt framtidssäkert sätt att integrera solenergi, energilagring och likströmslaster i ett system med intelligent styrning och realtidsövervakning.
Ett skalbart och flexibelt system som enkelt kan expanderas oberoende av leverantör eller teknik, som är både eklare och säkrare än traditionella solcellsinstallationer.

Specifikation

Ferroamp Energy Hub
  • Dimensioner (BxHxD): 35 x 53 x 17,6 cm
  • Temperaturintervall: -10°c - +45°c
  • Vikt: ca 21 kg
  • Garanti: 5 år, kan förlängas

Specifikation

Ferroamp Energy Hub
  • Dimensioner (BxHxD): 35 x 53 x 17,6 cm
  • Temperaturintervall: -10°c - +45°c
  • Vikt: ca 21 kg
  • Garanti: 5 år, kan förlängas

Patenterad fasbalansering.

Ferroamps patenterade fasbalanseringsteknik är en unik funktion i vårt system som möjiggör en mer effektiv användning av en fastighets elnätsanslutning. Fokus ligger på att skidda och maximera anvädningen av huvudsäkringen och därmed minska nätavgiften. Dessutom utjämnas fastighetens obalans mellan faserna om elnätet är svagt.

EnergyHub överför energi mellan fasledarna för att öka utrymmet mellan huvudsäkring och laster i fastigheten. Detta utrymme kan antingen användas för att minska huvudsäkringen eller för att öka belastningen, till exempel för effektivare och snabbare elbilsladdning.

För kommersiella fastigheter kan det handla om att exempelvis sänka huvudsäkringen från 80A till 63A eller 50A och då är den ekonomiska vinsten stor. Fasbalansering är ett bättre och prisvärdare alternativ till att byta serviskablar eller att säkra upp fastigheten.

Enkel installation. Sänkta elkostnader.

EnergyHub behöver inte någon information om vilka belastningar som finns i installationen, varför den är fullständigt transparent för befintliga laster. Som ett resultat är installationen mycket enkel eftersom den befintliga installationen inte behöver ändras. EnergyHub installeras enkelt som en ny trefasanordning.

Vid säkringstariff baseras elnätsavgiften på huvudsäkringens storlek, vilket är det som begränsar den effekt som kan tas ut från varje fasledare. Med hjälp av fasbalansering minskar belastningen på huvudsäkringen och därmed kan kostnaden sänkas. Alternativt kan belastningen öka och till exempel ge mer effekt på en fas vilket möjliggör snabbare elbilsladdning.

Vill du veta mer om Ferroamp?

Hör gärna av dig till oss! 
Du når oss enklast via chatten här på vår hemsida eller genom 
att ringa oss på: 010-500 81 00

Öppettider: Helgfria vardagar mellan 9–18

Investera i solceller idag

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med en offert