Lagra energin med solcellsbatteri – bli mindre känslig för elpriser

Solax Triple Power – solcellsbatteri

Ta vara på dagsljusets energi med ett solcellsbatteri. I stället för att den överskottsel som dina solceller producerar säljs tillbaka till elbolaget, så behåller du energin i hushållet med ett solcellsbatteri. Du blir mindre känslig för ändrade elpriser.

 

Hur mycket solenergi kan du spara med ett batteri?

Hur mycket du kan lagra beror helt enkelt på vilken lösning som du väljer för batterilagring. Men för att ge ett exempel kan vi lyfta SolaX Triple Power-batteriet.

Solcellsbatteriet lagrar upp till 5,8 kWh. Det motsvarar ungefär 23 streamingtimmar (alltså mer än ett Harry Potter-maraton) på en 4K Smart TV med bakbelyst skärm.

Batteriet kan dessutom seriekopplas med upp till fyra batterier, vilket ger dig en total lagring på 23 kWh. Med solcellsbatterier förvandlar du soltimmarna till höstens streamingtimmar.

 

50 % skattereduktion på solcellsbatteri

Sedan januari 2021 får du ta del av ett slags ROT-avdrag som heter Grön teknik. Skattereduktionen gäller solceller, elbilladdare och batterier. När du investerar i ett solcellsbatteri har du rätt till 50 % investeringsstöd genom Grön teknik.

 

Bli mindre känslig för ändrade elpriser

Med mer lagrad solenergi ökar du både din självförsörjningsgrad och blir mindre känslig för ändrade elpriser. Vill du veta mer?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på Voltify med dina frågor och funderingar.

Vi hjälper dig från första kontakt till färdig installation av er nya solcellsanläggning. Det inkluderar bland annat att vi skickar in ansökningarna till din nätägare och hanterar det gröna avdraget.

Investera i solceller idag

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med en offert