Så sänker du elräkningen – 5 enkla tips!

Sänk elräkningen.

En kall vinter, hög förbrukning och låg vindkraftsproduktion är några av orsakerna till de historiskt höga elpriserna. Det svider i plånboken.

Men vad kan du göra för att sänka elräkningen direkt?

Vi har sammanställt fem tips för att minska elkostnaderna och spara energi. Här är några enkla åtgärder som du kan vidta direkt:

 

 1. Se över tätningslister runt dörrar och fönster
  Håll värmen inne och kylan ute. Se till att dina fönster och dörrar är täta. Sätt ett blött finger vid fönstren och dörren för att känna om det drar eller inte.

 2. Byt till LED-lampor
  Byt ut dina vanliga glödlampor och halogenlampor mot mer energisnåla LED-lampor. En enkel åtgärd för att minska din förbrukning om du inte redan har LED-lampor i hemmet.

 3. Installera och använd dimmer
  Installera en dimmer till LED-lamporna och spara ännu mer energi. Håll elräkningen nere genom att inte använda mer ljus än du behöver.

 4. Släck lampor
  Det enklaste tipset av dem alla för att spara energi, släck belysning som inte används varje gång du lämnar ett rum. Bra för både förbrukningen och miljön.

 5. Sänk temperaturen inomhus?
  Inte en så trevlig åtgärd, men genom att sänka temperaturen med en grad inomhus minskar du energianvändningen med 5 %. Många bäckar små. En åtgärd att vidta när elpriserna är som allra högst.

Spara energi långsiktigt

Vill du sänka elräkningarna långsiktigt? Öka din självförsörjningsgrad och producera din egen el.

Med solpaneler på taket producerar du din egen energi till hushållet. Kombinera detta med ett solcellsbatteri som lagrar energin och du ökar din självförsörjningsgrad ytterligare. Det gör dig mindre känslig för ändrade elpriser i framtiden och inom ett visst antal år producerar du ren vinst.

Vill du ta reda på hur många år det tar för investeringen att återbetala sig själv? Boka ett digitalt möte med oss så hjälper vi dig att räkna ut svaret. Självklart både krav- och kostnadsfritt.

På 30 minuter får du en sparkalkyl för ditt hem, ett skräddarsytt förslag med 3D-modell och en färdig offert.

Investera i solceller idag

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med en offert